среда, 21 декабря 2016 г.

Практичний семінар вчителів трудового навчання «Сучасні способи та прийоми організації практичної діяльності на уроках трудового навчання»



15 грудня 2016 року відбувся практичний семінар вчителів трудового навчання та технологій «Сучасні способи та прийоми організації практичної діяльності на уроках трудового навчання». 

 

Вчителі ознайомилися з матеріально-технічною базою, оформленням майстерень, кращими виробами учнів Володимир-Волинської спеціальної школи-інтернату для глухих дітей та студентів ВКНЗ «Володимир-Волинський педагогічний коледж ім. А.Ю.Кримського».

Під час семінару був проведений урок-екскурсія майстернями педколеджу викладачем Решитняком С. І. та студентами 4 курсу спеціальності «Технологічна освіта». В ході екскурсії було продемонстровано методику проведення нестандартних уроків (сформульовані мета, завдання екскурсії, сплановані етапи та хронометраж). Вчителі ознайомилися із сучасним обладнанням столярної, слюсарної, швейної, кулінарної майстерень, кабінетами креслення та комп’ютерної графіки.

Семінар продовжився діалогом за круглим столом, в ході якого було розкрито актуальні питання поповнення матеріально-технічної бази майстерень шкіл Зимненської сільської ради, використання сучасних способів та прийомів організації практичної діяльності на уроках.
  Вчитель Зимненського НВК Гудим О. Б. поділився досвідом проведення нестандартних уроків трудового навчання, технологій та креслення, зокрема екскурсій, наголосив на важливості такої форми практичної діяльності у формування технічних, комунікативних компетентностей учнів. Він акцентував увагу присутніх на можливостях використання мультимедійних технологій для підвищення ефективності практичної роботи. Зокрема, проведено для вчителів практичну роботу із масштабування та виготовлення шаблонів для дерев’яної іграшки з використанням мультимедійних технологій.
Борисевич К.О. (НВК с. Льотниче) розкрила проблему використання ігрових методів навчання, їх важливості у підвищенні інтересу учнів до предмету. З вчителями вона провела ігрову вправу на складання послідовності технології пошиття спідниці.
Вчитель Селецької ЗОШ Бобко О.М. продемонстрував кращі зразки проектів учнів з художнього різьблення по деревині, випилювання лобзиком, аплікацією з соломки, акцентував увагу присутніх на важливості дотримання етапів проектування, висвітлив проблеми з якими стикаються учні та пояснив шляхи їх подолання.
Семінар відбувся у доброзичливій атмосфері професійного діалогу. Педагоги дійшли згоди щодо важливості та нагальності осучаснення матеріально-технічної бази майстерень, регулярності проведення уроків, які б наближували практичні навички учнів до потреб повсякденного життя, а також систематичному використанні сучасних методів та прийомів організації практичної діяльності на уроках.
 

 Вчителі трудового навчання вдячні керівництву, педагогам педагогічного коледжу та Володимир-Волинської школи-інтернату для глухих дітей за підготовку та організацію семінару.

Гудим О.Б., керівник МО вчителів трудового навчання Зимненської сільської ради

Комментариев нет:

Отправить комментарий