воскресенье, 6 ноября 2016 г.

Приємна новина для Зимненського ліцею прийшла з Києва



Аліна Бадзюнь – переможець всеукраїнської мистецької акції
«Мій Шевченко»-2016
 
Приємна новина для Зимненського ліцею прийшла з Києва. Учениця 8 класу Аліна Бадзюнь стала переможцем всеукраїнської мистецької акції «Мій Шевченко»-2016. Аліна зайняла ІІ місце в номінації «Композиційне арт-фото». Перемогу учениці забезпечила серія фото колажів, які ілюструють важливість творчості і особистості Т. Шевченка для українців. Фотографії Аліни Бадзюнь демонструють, що Т. Шевченко – одна з найвідоміших та найшановніших постатей в історії України, адже його іменем називають вулиці наших міст (колаж «У назвах вулиць...»), встановлюють пам’ятники (колаж «Він завжди поруч»), а також читають його твори (колаж «Читаємо змалку...»).



Серія фотоколажів

Дана мистецька акція була організована для обдарованих дітей та молоді Національним музеєм Тараса Шевченка спільно з Малою Академією наук України. Мистецька акція відбувається вже втретє і об’єднує талановитих дітей з усієї України та сприяє їх розвитку як соціально зрілих, творчих особистостей з усвідомленою громадянською позицією, почуттям національної самосвідомості.
Я пишаюся успіхом своєї талановитої учениці, яку тривалий час готував до цього конкурсу. Саме наша учениця стала однією з 43 дітей – переможців з різних регіонів України і її робота була відібрана з понад трьох тисяч робіт учасників, чиї роботи були представлені на даний конкурс. Фінальний етап акції «Мій Шевченко - 2016» і нагородження переможців проходили у Києві в Національному музеї Тараса Шевченка з 14 по 17 вересня.
Аліна Бадзюнь щойно повернулася з нагородження із дипломом, цінними призами та приємними враженнями. У ці дні для переможців було проведено майстер-класи з фотографії. Серед родзинок майстер класів – лекції про мистецтво фотографії, фотографування історичної частини Києва, та місць пов’язаних з Тарасом Шевченком (Літературно-меморіальний будинок-музей Тараса Шевченка з відтвореною кімнатою в якій жив письменник, експозиція Національного музею Тараса Шевченка, Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка, Парк імені Тараса Шевченка, центральний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка), монтаж колективної фотокниги з відзнятого матеріалу. І ще багато екскурсій які були різноманітними, цікавими і справили незабутнє враження.
Учнівський та вчительський колектив Зимненського НВК вітає Аліну з перемогою і бажає їй нових творчих злетів і здобутків!

вчитель образотворчого мистецтва та художньої культури Зимненського НВК,
 Олександр Богданович Гудим

  

1 комментарий: